Fred de Krom Fotografie en Beeldbewerking_Eindhoven_Valkenswaard_Veldhoven_Geldrop_Waalre

fotorestauratie en fotobewerking

      Fotorestauratie

  Heb je een oude foto die je zeer dierbaar is maar deze foto begint te vervagen of zijn er vlekken, krassen, scheuren of verkleuringen ontstaan? Of heb je een trouwalbum dat jarenlang in een veel te vochtige kelder of op een veel te warme zolder heeft gelegen en hebben de foto’s last van schimmel?
  Wist je dat oude en beschadigde foto’s in de meeste gevallen weer te repareren zijn? Fotorestauratie en fotobewerking zijn vaak de oplossing voor dit soort problemen. Op deze pagina staan voorbeelden van foto’s die hersteld zijn en kun je zien wat het kost om zo’n foto te herstellen. Natuurlijk kun je ook contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.
  Door middel van moderne technieken kan ik deze gebreken vaak herstellen zodat je weer kunt genieten van een mooie en gave foto. De prijs van restauratie is afhankelijk van de staat waarin de foto/scan wordt aangeleverd. Zeer beschadigde foto’s kosten meer tijd en moeite om te bewerken dan een paar vlekjes weghalen.

       Fotobewerking.

  Fred de Krom Fotografie & Beeldbewerking heeft naast fotorestauratie ook veel ervaring met fotobewerking. Eenvoudige en ingewikkelde bewerkingen. Ik kan huidtinten voor je corrigeren, beeld aanzetten indien gewenst. De bewerkte afbeeldingen kun je dan gebruiken in je tijdschrift, jaarverslag of op je site.
  Het maximale uit een beeld halen. Dat is voor de presentatie van het product of uitstraling een must. De beelden worden door mij beoordeeld en pas deze waar nodig aan op scherpte, witbalans, kleurzweem, verzadiging en saturatie etc.
  Ook het omkleuren van je productfoto’s waardoor je deze niet in alle kleuren hoeft te fotograferen kan ik voor je doen. Deze bewerking is een goed alternatief voor fotografie. Soms zijn producten nog niet in alle kleuren leverbaar of is het fotograferen van van die artikelen in alle kleuren te kostbaar. Dan is deze bewerking een goede keuze.

      Fotorestauratie en fotobewerking, hoe werkt het?

  Je kunt de foto (of een scan) naar mij opsturen of persoonlijk afgeven. Ik zal deze dan beoordelen. Binnen afzienbare termijn (meestal binnen 2 werkdagen) stuur ik je dan, geheel vrijblijvend, een prijsopgave. Na jouw akkoord ga ik dan de foto(‘s) voor je herstellen. Als de bewerking afgerond is, stuur ik de originele foto en de rekening naar je op.
  Indien het een afdruk betreft, zal deze aangetekend worden verstuurd. De kosten voor het versturen zullen worden doorberekend aan de opdrachtgever. Na betaling van het factuurbedrag stuur ik ook het digitale resultaat naar je op. Tevens krijgt elke klant een persoonlijke, met code beveiligde, online gallery. Hierin plaats ik de foto(‘s) zodat je makkelijk afdrukken, vergrotingen of een canvas van de herstelde afbeelding(-en) kunt bestellen. De bestelde producten worden bij je thuis afgeleverd. De gerestaureerde en/of bewerkte afbeeldingen blijven 6 maanden online.

      Voorbeelden en prijzen van fotorestauratie:

      Voorbeelden en prijzen van fotobewerking:

Eenvoudig
Restauratie EENVOUDIG: 
Enkele krasjes.
Lichte verkleuring/vervaging.
Enkele vlek.
Weinig tot geen schade aan detail gebieden (gezicht).
Normaal fotoformaat (10x15 cm.) of groter.
€ 25,- per foto.
Normaal
Restauratie NORMAAL:
Meerdere krasjes/plooien/vlekken.
Meer verkleuring/vervaging.
Enige schade aan detailgebieden (gezicht).
Normaal fotoformaat (10x15 cm.) of groter.
€ 35,- per foto.
Gedetailleerd
Restauratie GEDETAILLEERD:
Veel krassen/vouwen/vlekken/scheuren.
Veel verkleuring/vervaging.
Veel schade aan detailgebieden (gezicht).
Vaak kleine foto met detailverlies.
€ 49,95 per foto.
Zeer gedetailleerd
Restauratie ZEER GEDETAILLEERD:
Ernstige schade aan foto, krassen/barstjes/vouwen over grote delen van de foto.
Ernstige verkleuring/vervaging/gaten, slecht zichtbaar.
Slecht zichtbaar/schade aan detailgebieden.
Vaak kleine foto of pasfoto.
€ 69,95 per foto.
Geruïneerd
Restauratie GERUINEERD:
Zeer ernstige schade aan foto, krassen/barstjes/vouwen over grote delen van de foto.
Zeer ernstige verkleuring/vervaging/gaten, slecht zichtbaar.
Slecht zichtbaar/veel schade aan detailgebieden.
Vaak kleine foto.
Prijsopgave na inspectie.
Optie: verscherpen

Optie; verscherpen.

Foto's kunnen onscherp zijn. Vaak is dit het resultaat van een te lage resolutie (digitale foto) of van een beweging tijdens de opname. In de meeste gevallen kan ik de foto verscherpen en de resolutie opvoeren.

€ 9,95 per foto.
Eenvoudig
Bewerking EENVOUDIG:
Eenvoudige correctie/kleine verbetering, retouchering in een foto.
Rode ogen, puistjes, fijne lijntjes, scheerwondjes, wittere tanden enz. Kleurcorrectie, belichting, contrast, witbalans, scherpte, ruisonderdrukking, uitsnede, rechtzetten enz.
Datum of een enkel klein storend object verwijderen.
€ 19,95 per foto.
Normaal
Bewerking NORMAAL:
Enkele correcties/ verbeteringen, retouchering in een foto.
Kleur effecten: sepia, zwart-wit, vintage effect, zwart-wit met kleur element, enz.
Productfoto´s bewerken.
Storende objecten of elementen verwijderen.
Uitgebreider retoucheren: rode ogen, puistjes, wallen, rimpels, fijne lijntjes, scheerwondjes, wittere tanden enz.
Uitgebreider bewerken/corrigeren van kleur, belichting, contrast, witbalans, scherpte, ruisonderdrukking, uitsnede, rechtzetten enz.
€ 29,95 per foto.
Gedetailleerd
Bewerking GEDETAILLEERD:
Meerdere correcties/verbeteringen, retouches aan detail('s) in een foto.
Speciale effecten, speciale wensen.
Compositie van 2 foto´s.
Persoonlijke of thema collage van meerdere foto´s.
Gedetailleerde make-over : make-up, wittere tanden, sprankelende ogen, fijne lijntjes, rimpels, wallen, vlekjes, puistjes, acne, beugel, reflectie van bril, ongewenste haargroei, scheerwondjes, littekens, tatoeage inkleuren/verwijderen enz.
Personen/objecten/achtergrond verwijderen of toevoegen.
Kleding/objecten in kleur veranderen.
Gedetailleerder bewerken/corrigeren van kleur, belichting, contrast, witbalans, scherpte, ruisonderdrukking, uitsnede, rechtzetten enz.
€ 49,95 per foto.
Zeer gedetailleerd
Bewerking ZEER GEDETAILLEERD:
Veel en complexe artistieke bewerkingen/correctie/retouches in een foto.
Uitgebreide gedetailleerde foto compositie, speciale effecten en wensen.
Pop-art effect.
Zeer gedetailleerde make-over, wimpers, wenkbrauwen, make-up, wittere tanden, sprankelende ogen, fijne lijntjes, rimpels, wallen, vlekjes, puistjes, acne, beugel, reflectie van bril, ongewenste haargroei, scheerwondjes, littekens, tatoeage inkleuren/verwijderen etc.
Complexe objecten/achtergrond verwijderen of toevoegen.
Zeer gedetailleerd bewerken/corrigeren van kleur, belichting, contrast, witbalans, scherpte,ruisonderdrukking,  uitsnede, rechtzetten enz.
€ 69,95 per foto.
Optie: verscherpen

Optie; verscherpen.

Foto's kunnen onscherp zijn. Vaak is dit het resultaat van een te lage resolutie (digitale foto) of van een beweging tijdens de opname. In de meeste gevallen kan ik de foto verscherpen en de resolutie opvoeren.

€ 9,95 per foto.

       Fotobewerking voor een rouwkaart of bidprentje.

  Het overlijden van een dierbare wil je graag met respect en op passende wijze mededelen. Dit kan onder andere door een persoonlijke rouwkaart te versturen naar familie, vrienden en kennissen. Je maakt een rouwkaart persoonlijk door een foto van de overledene op de kaart te laten drukken. Het is echter vaak zo dat de beschikbare foto bewerkt moet worden omdat er storende zaken opstaan zoals bijvoorbeeld reclameborden of andere mensen. Op dit punt kan ik door fotobewerking een helpende hand bieden.
  Als de foto door mij is bewerkt, kunt u deze naar uw begrafenisondernemer sturen zodat de foto verwerkt kan worden in het drukwerk.
error: Copyright Fred de Krom Fotografie & Beeldbewerking.