Etiquette en gebruiken bij bruiloft en trouwfeest

tips voor bruidsparen

Om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid en optimaal kunt ontspannen en genieten van jullie trouwdag, heb ik hieronder wat tips voor bruidsparen gezet. Doe er je voordeel mee!

Tip 1. Zorg dat de kamer waar je je gaat omkleden is opgeruimd.

  Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk rust in je foto’s zien. Slingerende spulletjes maken het er niet mooier op. Zorg er daarom voor dat de ruimte waar je je gaat omkleden (maar eigenlijk ook alle andere ruimtes) vrij zijn van tassen, dozen en andere rondslingerende zaken.

Tip 2. Voorbereiding.

  Vaak wordt je geholpen bij het aantrekken van je jurk/pak door ouders, zussen, broers of vrienden. Zij komen s’ochtends dus ook gelijk op de foto. Sommige vinden het vervelend dat ze nog niet netjes zijn aangekleed. Breng deze mensen dan ook op de hoogte dat ik vanaf dat moment foto’s kom maken.

Tip 3. Let niet op de camera/mij.

  Dit is een van de makkelijkste tips! Kijk niet in de camera en geniet lekker de hele dag door. Je hoeft niet tussendoor te poseren, naar de camera te lachen of een moment stop te zetten en alle emoties die je dan voelde te bevriezen voor een foto. Je gaat gewoon door met het genieten van jullie dag zonder op mij te letten.
Tips voor bruidsparen

Tip 4. Groepsfoto’s kosten tijd.

  Reserveer voor je groepsfoto’s lekker ruim de tijd. Dit duurt altijd langer dan je denkt. Op het moment dat je groepsfoto’s wilt gaan maken is er altijd net iemand weg. Wil er iemand zijn jasje of iets dergelijks nog even snel goed doen dan duurt het simpelweg even voordat iedereen weer goed op zijn plek staat. Wil je geen statische portretten maar leuke foto’s, maak de groepen dan niet te groot. Zo houd je het voor jezelf ook leuk.

Tip 5. Kledingadvies.

  Vaak hoor ik dat bruidsparen geen kledingeisen willen stellen bij hun gasten omdat dit vervelend is voor ze.
  Mijn ervaring is dat mensen het juist heel fijn vinden als je ze in ieder geval een richting geeft. En wat is er dan leuker dan een kleur thema nemen en vragen of mensen die in hun kleding willen verwerken. Het leuke is dan dat over de hele dag en al je foto’s die kleur steeds weer terug komt. Ook krijg je als bruidspaar zelf een fijn gevoel omdat je echt ziet dat jullie op je trouwdag allemaal bij elkaar horen. En je gasten vinden het juist super leuk dit voor jullie te doen.

Tip 6. Papparazzi.

  Nu je er volledig op kan vertrouwen dat de fotograaf de mooiste foto’s voor je maakt, wil je natuurlijk niet dat je gasten constant foto’s van jullie maken en steeds vragen om even te poseren. Wat goed bedoelt is maar misschien nog erger is dat zij de door hen gemaakte foto’s al op het internet delen voordat jullie ze gezien hebben! Ook zijn er veel momenten waarop het zonde is als jullie gasten met mobieltjes staan i.p.v. dat de ogen op jullie gericht zijn.

Tip 7. Fotoshoot locatie.

  Kies een locatie die bij jullie past. Het liefste met veel daglicht maar niet in de volle zon. Heb je toch een locatie in de volle zon, zoals het strand, overleg dan met de fotograaf over het juiste tijdstip. Een professionele fotograaf kan op elke plek prachtige foto’s maken. Maar voor jullie als bruidspaar moet het ook fijn zijn en wil je niet constant verblind worden.
  Ikzelf ga een onbekende plek altijd een paar dagen van te voren verkennen. Kies de locatie bij jullie bruiloft zodat de sfeer van de dag ook zichtbaar is in de reportage zelf. Natuurlijk is het mogelijk iets totaal anders te kiezen maar dan raad ik aan 2 locaties aan te doen. Als jullie fotograaf denk ik heel graag met jullie mee voor de origineelste, beste, leukste, mooiste en gaafste plek.

Tip 8. Regen.

  Foto’s in de regen zijn soms erg leuk. Ik raad dus altijd aan als het regent op jullie bruiloft een minuut of 10 naar buiten te gaan. Samen onder de paraplu is knus, gezellig en levert super romantische foto’s op. Uiteraard heb ik zelf altijd paraplu’s bij me. Regel voor de rest van de tijd wel een binnenlocatie, het liefst met veel daglicht. Uiteraard kan ik dat ook voor jullie doen. Het maken van een bruidsreportage is ook ontzorgen!
Bruidsboeket met ringen_fotoreportage bruidsreportage bruidsfotografie bruidspaar_Tina en Jaap Theo Eindhoven Valkenswaard Waalre Veldhoven Geldrop Fred de Krom Fotografie en beeldbewerking fotograaf

Tip 9. Poseren tijdens de fotoshoot.

  Tijdens de fotoshoot is het van belang dat je vooral ontspannen blijft. Ben je ergens onzeker over, vertel het me dan. Ik kan dan voor je opletten en zorgen dat je helemaal kunt relaxen en genieten van de fotoshoot. Je hoeft je geen zorgen over de fotografie. Ik let erop dat jullie mooi staan en help waar nodig met poseren.
  Toch probeer ik de fotoreportage zo te laten verlopen dat ik zo min mogelijk regisseer. Hierdoor ontstaan er echte momenten en dus ontspannen foto’s Het enige wat jullie eigenlijk hoeven te doen is van elkaar genieten.

Tip 10. De ceremonie.

  Het mooiste is het wanneer er wat daglicht op jullie gezichten valt. Ga dus niet met de rug recht voor een raam zitten als er niet aan de andere kant van de ruimte ook een raam is die jullie gezichten verlicht.
  Zorg er daarnaast voor dat jullie elkaar kunnen aanraken én dat er niks voor jullie staat. Zo kan ik ook fotograferen als jullie elkaar aanraken. Persoonlijk vind ik opstellingen waarbij je als bruidspaar naar je gasten kunt kijken het allermooiste zo ontstaat er niet alleen veel interactie tussen jullie maar ook met jullie gasten.

Tip 11. Trouwringen.

  Als je elkaar de trouwringen om schuift, doe dit dan langzaam en zo dat de ring nog zichtbaar is. Zo kan ook van dit moment een prachtige foto gemaakt worden. Houd de ring tussen je duim en wijsvinger en neem de tijd.
fotoreportage_bruidspaar_Tina en Jaap Theo_bruidsreportage_bruidsfotografie_Eindhoven_Valkenswaard_Waalre_Fred de Krom Fotografie en beeldbewerking_fotograaf_Helmond

Tip 12. Het diner.

  Ook kun je gasten die graag met elkaar optrekken naast elkaar zetten. Zijn er veel kinderen op je bruiloft, maak dan of een kindertafel of een tafel waarbij ouders en kinderen gezamenlijk zitten. Veel mensen geven tijdens het kennismakingsgesprek aan geen foto’s tijdens het diner te willen. Ik raad echter aan een paar foto’s te maken van de sfeer zodat jullie verhaal straks wel helemaal rond is. Wat sfeerbeelden, details van de hapjes en wellicht een speech is voldoende.
  Mijn ervaring is ook dat het enorm fijn is om een tafelschikking te maken. Doe je dit niet dan kan het zo zijn dat je niet naast je ouders, of vrienden zit maar dat je neefje heel enthousiast roept dat hij naast je wilt zitten.

Tip 13. Het feest.

  Zullen er nog nog verrassingen plaatsvinden tijdens het feest, laat de ceremoniemeester dan met mij overleggen zodat ik hierop kan inspelen en niet toevallig net in een andere ruimte ben. Hebben jullie zelf een spetterende dans of verrassingen, vertel dit dan ook zodat ik op de juiste plek klaar kan staan.

Tip 14. Afsluitende foto.

  Om jullie album en trouwreportage echt af te sluiten raad ik aan of tijdens het feest een foto maken die als laatste foto in jullie album kan óf ervoor te kiezen dat ik tot het einde blijf. Als jullie dan je gasten gedag zwaaien terwijl zij bij voorbeeld met sterretjes staan dan levert dit een super gave foto op. Bijkomend voordeel is dat jullie niet iedereen meer de hand hoeven te schudden…
Tips voor bruidsparen

Tips voor bruidsparen; nog vragen?

  Heb je nog vragen met betrekking tot mijn tips voor bruidsparen? Aarzel dan niet en stel deze via het contactformulier. Liever bellen? Je kan mij bereiken via het telefoonnummer 06 189 861 99.

Heb je zelf nog andere tips voor bruidsparen?

  Ik vind het leuk als je die met me wilt delen!

          Kijk ook eens op mijn pagina’s over bruidsetiquette en bruidsreportages.

Bruidspaar Valkenswaard_Dommelen_Geldrop_Veldhoven_Chantal en Mitchell_Fred de Krom Fotografie en Beeldbewerking
fotoreportage_zwart wit bruidsreportage_bruidspaar_Tina en Jaap Theo_bruidsreportage_bruidsfotografie_Eindhoven_Valkenswaard_Waalre_Fred de Krom Fotografie en beeldbewerking_fotograaf_03
Tips voor bruidsparen
huwelijksreportage bruid Tina bruidspaar Tina en Jaap Theo bruidsreportage bruidsfotografie bruidsfoto's Eindhoven Valkenswaard Waalre Geldrop Veldhoven Fred de Krom Fotografie en beeldbewerking fotograaf_28
Tips voor bruidsparen
Tips voor bruidsparen
error: Copyright Fred de Krom Fotografie & Beeldbewerking.