Workshops productfotografie/webshopfotografie

workshops productfotografie/webshopfotografie

      Goede productfoto’s zijn kostenbesparend!

  Klanten nemen niet lang de tijd om in een webshop rond te kijken. Als de beelden ze niet aanspreken zal men wegklikken. Klanten willen duidelijk zien wat ze kopen, liefst gedetailleerd, mooi belicht en vanuit verschillende hoeken.
  Een goede eerste indruk is dan het halve werk! Goede productfoto’s zorgen ervoor dat bezoekers sneller geïnteresseerd zijn, langer rondkijken en eerder tot koop overgaan. De kwaliteit van je producten en de betrouwbaarheid van je merk worden vaak beoordeeld aan de hand van de kwaliteit van je beeldmateriaal! Daarom is het altijd de moeite waarde om te investeren in mooie productfoto’s van hoge kwaliteit.
  Daarnaast zorgen goede productafbeeldingen voor kostenbesparing doordat er minder retourzendingen nodig zijn. Hoe duidelijker het product is weergegeven, hoe minder vragen of klachten de klant heeft.
  Inmiddels heb ik een aardige diversiteit aan producten mogen fotograferen en zou ik dat natuurlijk ook graag voor jullie producten doen. Echter is het soms wenselijk om die artikelen zelf te kunnen fotograferen of om dat een medewerker te laten doen. Door het verzorgen van workshops productfotografie/webshopfotografie daar kan ik een oplossing bieden.

      Zelf productfoto’s maken.

  Voordat je begint met het fotograferen van producten kan ik je adviseren over de aanschaf van de juiste apparatuur en een cursus over productfotografie/webshopfotografie verzorgen. Zo’n workshop is altijd volledig gericht op jullie specifieke situatie. Tevens is het mogelijk om medewerkers door mij te laten opleiden en begeleiden (on the job).
  Afhankelijk van de kennis en vaardigheden van de cursist zullen deze onderwerpen tijdens de praktijkgerichte cursus worden behandelt: basiskennis fotografie (instellingen camera, diafragma, scherptediepte, sluitertijd, onder- en overbelichting). Kenmerken van een goede productfoto, veelgemaakte fouten en waar je op moet letten. Werken met studio opstelling of opnametafel. Witte achtergrond, studioflitsers, daglichtlampen en lichtmeting. Ook zal ik Adobe Photoshop (gericht op het bewerken van productfoto’s) behandelen. Je moet hierbij denken aan een beknopte uitleg over resolutie, formaat, witte achtergrond en vrijstaand maken van het object etc. Tevens kunnen er, afhankelijk van de situatie, onderwerpen worden toegevoegd of weggelaten.
  Tijdens de -on the job- workshops leer je hoe je zelf productfoto’s van goede kwaliteit neemt, zodat je je klanten een optimale service kan bieden en je verkoop een boost krijgt!
  De prijs van de workshops productfotografie/webshopfotografie is afhankelijk van diverse factoren zoals aantal cursisten, beschikbare tijd, locatie etc.

     Wat heb je nodig om workshops productfotografie/webshopfotografie te volgen?

  Tijdens de workshops fotografeer je met je eigen apparatuur. Wat heb je dan nodig?
  Een camera. Je hebt echt geen peperdure camera nodig, zeker niet als je net begint. Als je me vraagt welke camera je nodig hebt, zou ik zeggen: gebruik gewoon wat je al hebt en kijk hoe de foto’s worden.
  Een statief. Als een camera een langzame sluitertijd heeft wordt de foto onscherp als je de camera in je hand houdt en daarom heb je een statief nodig.
  Een witte achtergrond. Er zijn erg veel manieren waarop je een witte onder/achtergrond kunt maken, maar als je vaak gaat fotograferen werkt een witte achtergrond van vrachtwagendoek/zeil het beste omdat deze afwasbaar is en op alle afmetingen te knippen is.
  Verlichting. De soort verlichting is afhankelijk van de te fotograferen producten. Wanneer je direct het effect van je bedachte lichtopstelling wil zien en beïnvloeden, dan maak je gebruik van continuverlichting. Deze worden ook wel studiolampen genoemd. Het grote voordeel van deze vorm van belichten is dat je meteen ziet wat het effect is van eventuele aanpassingen die je doet. Je ziet meteen wat er gebeurt met het licht en de schaduwen. Continue LED-licht is hier vaak de juiste keuze. Ook hier kun je, tenzij je hele grote producten hebt, volstaan met een simpele set.
  Als je een workshop wilt volgen maar nog geen apparatuur hebt, kan ik je natuurlijk adviseren over de aan te schaffen apparatuur.

     Na de workshop/training.

  Ook na afloop van de workshops productfotografie/webshopfotografie kun je op mijn steun rekenen. Mocht je achteraf nog vragen hebben, kun je deze altijd aan me mailen of mij bellen.

     Belangstelling of vragen over de workshops productfotografie/webshopfotografie?

  Interesse in deze custom-made dienst van Fred de Krom Fotografie & Beeldbewerking? Stuur me dan een berichtje via het contact-formulier.
error: Copyright Fred de Krom Fotografie & Beeldbewerking.