Uitvaartfotograaf, uitvaartfotografie, afscheidsfotograaf, rouwfotograaf en herinneringsfotograaf, Fred de Krom Fotografie Eindhoven

afscheidsfotografie

ik fotografeer de liefde, niet het verdriet

      Afscheidsfotografie, dierbare herinneringen om te bewaren.

  Afscheidsfotografie is vaak niet het eerste waar je aan denkt als je geconfronteerd wordt met het afscheid moeten nemen van een dierbare. Echter blijkt het laten maken van een fotoreportage in de periode vóór het afscheid (herinneringsfotografie) en tijdens het afscheid (uitvaartfotografie) ontzettend waardevol te zijn. Men is dankbaar met zulke foto’s als herinneringen en het helpt bij de verwerking van het verlies en opent tevens gesprekken met dierbaren.

      Herinneringsfotografie.

  U krijgt het verdrietige bericht dat uw laatste levensfase of dat van een naaste is aangebroken. Er komt veel op u af en voorbereidingen moeten getroffen worden. In deze fase van het leven is er zoveel liefde, warmte en verbondenheid. Koester deze momenten en leg ze samen vast.
  Even samen terug in de tijd, genieten van wat er was en van de herinneringen die u samen heeft. Mooie foto’s, soms met een lach en soms met een traan helpen het afscheid te verzachten en houden de herinnering levend aan de laatste fijne en mooie momenten samen. Foto’s voor de nabestaanden zijn van onschatbare waarde en blijken ontzettend troostend te zijn als u er straks niet meer bent.

UITVAARTFOTOGRAAF Rouwfotografie afscheidsfotograaf uitvaartfotografie Fred de Krom

      Uitvaartfotografie.

  Als je afscheid moet nemen van een dierbare komt er veel op je af. De eerste dagen zit je in een soort roes. Er moet van alles geregeld worden. In de eerste plaats het afscheid zelf. Vaak gaat de dag van de uitvaart als een waas voorbij. Het besef komt vaak later pas.
  Wie waren er aanwezig bij de begrafenis of crematie? En wie spraken er mooie woorden en legde zijn hand op jouw schouder?

Foto tijdens begrafenis in Veldhoven, familie voor de kerk.
Foto tijdens begrafenis in Veldhoven, kist uit rouwauto.
Foto tijdens begrafenis in Geldrop kist door familie in kerk gedragen..
Foto tijdens begrafenis in Veldhoven, kist voor het altaar, tussen kaarsen.

      Als uitvaartfotograaf maak ik waardevolle foto’s van de uitvaart.

  Op verzoek van de nabestaanden fotografeer ik alles wat te maken heeft met de uitvaart. Dat kan zijn een opbaring, het samenzijn van de familie, het rouwbezoek en de uitdraging, inclusief de dienst en de begrafenis of crematie. Zo hoop ik nabestaanden te helpen om het verlies een plekje te kunnen geven.
  Van de uitvaart maak ik een reportage en zoek daarbij vooral naar de momenten die gevuld zijn met liefde, een troostende schouder, een liefdevolle blik en alle details waar je met veel liefde aandacht aan hebt besteed.

      Afscheidsfotografie met respect.

  Tijdens een afscheidsreportage staat respect altijd voorop. Ik kan mij goed inleven in het gevoel van een ander en weet, uit eigen ervaring, hoe het is om een dierbare te verliezen. Dit sterkt mij in mijn streven om anderen de mogelijkheid te bieden terug te kunnen kijken op een afscheid aan de hand van professionele foto’s. Zo hoop ik nabestaanden steun en troost te kunnen bieden.
  Een uitvaartreportage kan naast de dienst ook bestaan uit alle momenten daar omheen. Denk daarbij aan het sluiten van de kist, de dienst, de condoleance of later de asverstrooiing of het bijzetten van een steen op het graf.

Uitvaartfotograaf Eindhoven_uitvaartfotografie_rouwfotografie_rood herfstblad op grafsteen

      Wat mag u verwachten van mijn afscheidsfotografie?

  Professionele fotografie door een gediplomeerd vakfotograaf.
  In een persoonlijk (vaak telefonisch) gesprek met u of via uw uitvaartondernemer, waarbij uw wensen altijd centraal staan, geeft u aan wat er wel of niet mag worden gefotografeerd. Alles is bespreekbaar, zoals een combinatie van de opbaring, het sluiten en uitdragen van de kist, de afscheidsdienst, de condoleance en de koffietafel/het samenzijn na de uitvaart of het verstrooien van de as. Ten tweede ook de aanwezigen. Mogelijk zijn er mensen die niet op de foto willen of zijn er die extra belangrijk voor u zijn om vast te leggen.

      Mijn werkwijze is empathisch, rustig en persoonlijk.

  U hoeft niet bang te zijn voor een in de weg lopende en opvallende fotograaf. Ik werk vrij geruisloos, ben amper zichtbaar en gebruik stille apparatuur. Ik ren niet achter de tranen aan maar zal heel integer en subtiel uw dierbare momenten fotograferen. Géén verborgen kosten achteraf. U ontvangt alle door mij geselecteerde en bewerkte foto’s in hoge resolutie, zonder watermerk, per Wetransfer.
  Heeft u vragen of speciale wensen? Neem dan gerust contact met mij op, ik help u graag.

Bloemen op kist in kerk bij begrafenis.

      Een beveiligde pagina voor elke opdrachtgever.

  Elke opdrachtgever krijgt na de fotoreportage een eigen, met code beveiligde pagina. Hierdoor kunt u snel de foto’s zien en desgewenst aan vrienden en familie laten zien. Deze fotopagina blijft 6 maanden online.

Uitvaartfotograaf Eindhoven_uitvaartfotografie_rouwfotografie_Noord Brabant en Limburg

      Tarieven voor afscheidsfotografie (herinneringsfotografie en uitvaartfotografie).

  Voor elk afscheid zijn er verschillende wensen en budgetten. Daarom heb ik de tarieven zo gemaakt dat er voor iedereen een oplossing is. Als uitgangspunt heb ik verschillende pakketten samengesteld. Echter, elk afscheid is uniek en dus maatwerk. De hieronder genoemde mogelijkheden kunnen altijd worden aangepast aan uw wensen.

Opa en kleinkind hand in hand.
Formaat Aantal pagina’s     Prijs
21×21 cm 26 270,-
21×21 cm 40 290,-
30×30 cm 26 295,-
30×30 cm 40 315,-
30×30 cm 50 325,-
30×30 cm 60 345,-
  Bij alle genoemde prijzen zijn de reiskosten voor de eerste 25 km bij de prijs inbegrepen. Daarna zijn de reistijd/brandstofkosten € 0,73 per gereden km vanaf Waalre (mijn huisadres). Het tarief is inclusief selectie en “standaard” professionele nabewerking van de door mij geselecteerde beelden. Deze beelden zijn beoordeeld en gecorrigeerd voor o.a. uitsnede, kleurechtheid, scherpte en uitstraling. De beelden zijn gelijk te gebruiken. Er worden geen onbewerkte beelden geleverd.

Foto tijdens begrafenis in Veldhoven, kist tussen kaarsen en voor geestelijke.
Foto tijdens begrafenis in Veldhoven, bloemen en kaars bij kist.
Foto tijdens begrafenis in Veldhoven, familie buiten de kerk..
Foto tijdens begrafenis in Geldrop, kist in rouwauto gezet.
Foto tijdens begrafenis in Veldhoven, kist in rouwauto gezet. Troostende schouder.

      Uitvaartfotografie en verzekering.

  In sommige gevallen vergoed de verzekering de kosten (of een gedeelte) van de uitvaartfotografie (bron: www.uitvaartverzekering.nl).

Knop naar de pagina van uitvaartverzekering.nl..

      Foto’s bewerken voor rouwkaart, bidprentje of herinneringsportret.

  Naast fotografie heb ik ook veel ervaring in het bewerken en restaureren van bestaande foto’s. Ik retoucheer, restaureer en bewerk foto’s in eigen huis. Heeft u zelf een foto van uw overleden dierbare, dan maak ik daar een mooi herinneringsportret van en lever het resultaat digitaal aan zodat u de foto kunt gebruiken voor de rouwkaart, liturgie of herdenkingskaartjes (bidprentjes).

      Zijn er nog vragen?

  Aarzel dan niet en stel deze via het contactformulier. Liever bellen? Ik ben bereikbaar via het telefoonnummer 06 189 861 99.

error: Copyright Fred de Krom Fotografie & Beeldbewerking.