afgedrukte foto’s scannen
- Hoe beter het aangeleverde materiaal, hoe mooier het uiteindelijke resultaat is. Het digitaliseren van foto’s gebeurt in alle gevallen handmatig. Voor het scannen van afgedrukte foto’s die zowel los als in fotoalbums worden aangeleverd, maken wij gebruik van professionele apparatuur en software. Door deze combinatie zijn wij in staat om desgewenst stof-en krasreductie en kleur-en belichtingscorrectie toe te passen.
De opties.
- Globaal biedt Fred de Krom Fotografie en Beeldbewerking 3 opties bij het digitaliseren van afgedrukte foto’s: losse foto’s, foto’s ingeplakt in een fotoalbum en volledige albumbladen. Hierbij heeft u de keuze tussen de standaard scan (als de foto’s weinig of geen beschadigingen en/of belichtingsproblemen heeft of een scan waarbij we een stof-en krasreductie en een kleur-en belichtingscorrectie toepassen. Als we een stof-en krasreductie toepassen, wil dat niet zeggen dat de foto’s volledig gerestaureerd worden. Er kunnen nog kleine onvolkomenheden zichtbaar zijn. Als een foto meer aandacht nodig heeft kunt u eens kijken op onze pagina over fotorestauratie.
Losse foto’s.
- Uw los afgedrukte foto wordt door ons handmatig gescand tot A2 formaat.
Foto’s in een fotoalbum.
- Iedere foto, of een selectie in een albumpagina wordt door ons apart, handmatig gescand. Ook hier geldt dat dit tot maximaal A2 formaat mogelijk is.
Volledige albumbladen.
- Hierbij scannen wij iedere pagina uit het fotoalbum, inclusief alle teksten en andere zaken waarmee het fotoboek is verfraaid. Dit gebeurt tot maximaal A3 formaat.
Bestandsformaat.
- Standaard slaan wij gescande foto’s op in JPEG. Het is ook mogelijk om te kiezen voor het TIFF-formaat. Beide formaten hebben hun voor- en nadelen. Een JPEG is kleiner en eenvoudiger te gebruiken voor doeleinden zoals bekijken op een computer of tv-scherm, plaatsen op een website of verzenden via internet. Aan de andere kant zijn TIFF-bestanden ongecomprimeerd, waardoor ze aanzienlijk groter zijn dan JPEG-bestanden. Het scannen van afbeeldingen als TIFF is kostbaarder dan JPEG vanwege de extra tijd die nodig is.
Spoedopdrachten.
- Bij ons kunt u ook terecht als u met spoed afgedrukte foto’s wilt laten inscannen. De kosten zijn afhankelijk van het aantal te scannen foto’s, de eventuele nabewerking ervan en de tijd die we van u krijgen om de opdracht te realiseren. Heeft u een spoedeisende opdracht, neem dan van tevoren contact met ons op om de haalbaarheid te bespreken.
Foto’s digitaliseren, hoe werkt het?
Verzamel de in te scannen foto’s.
Verstuur de foto’s naar Fred de Krom Fotografie en Beeldbewerking. U kunt ze natuurlijk ook afgeven.
Betaal de factuur. Nadat de betaling is ontvangen gaan we voor u aan de slag.
Ontvang de digitale foto’s per WeTransfer en de afgedrukte foto’s per post.
- Indien gewenst kunnen de foto’s en/of albums ook bij u, op een afgesproken tijdstip, worden opgehaald en/of afgegeven. De kosten hiervoor bedragen € 0,73 per gereden km (reistijd en brandstofkosten) vanaf Waalre (mijn huisadres).