Uitvaartfotografie_rouwfotografie_kaarsjes bij afscheid

AFSCHEIDSFOTOGRAFIE

      Dierbare herinneringen om te bewaren.

  Als je afscheid moet nemen van een dierbare komt er veel op je af. De eerste dagen zit je in een soort roes. Er moet van alles geregeld worden. In de eerste plaats het afscheid zelf. De dag van de uitvaart gaat vaak als een waas voorbij. Het besef komt vaak later pas. Wie waren er aanwezig bij de begrafenis of crematie? Wie spraken mooie woorden? Wie legde zijn hand op jouw schouder? Als afscheidsfotograaf maak ik op respectvolle wijze waardevolle foto’s van de uitvaart. Zo hoop ik jou als nabestaande te helpen om het verlies een plekje te kunnen geven.
  Afscheidsfotografie is vaak niet het eerste waar je aan denkt als je geconfronteerd wordt met het afscheid moeten nemen van een dierbare. Echter blijkt het maken van foto’s in de periode voor het afscheid, evenals tijdens het afscheid, ontzettend waardevol. Men is dankbaar is met zulke foto’s als herinneringen. Het helpt bij de verwerking van het verlies. Maar opent ook gesprekken met dierbaren.
  Als afscheidsfotograaf kom ik vaak eerder in beeld dan alleen tijdens de uitvaart. Juist wanneer bekend is dat iemand ziek is zonder uitzicht op herstel doet zich de gelegenheid voor om intieme momenten te fotograferen. Bijvoorbeeld van een echtpaar (nog) samen, of een foto met de kinderen en kleinkinderen. Mensen koesteren de foto’s van hun dierbare en zijn dankbaar dat die laatste momenten zo mooi zijn vastgelegd.
  Liefdevolle foto’s blijken in de praktijk ontzettend troostend te zijn. Een afscheidsreportage is mogelijk op het moment dat je weet dat je afscheid gaat naderen en je nog graag het moment zoals het nu is wilt vastleggen voor je dierbaren later. Dit kan het dagelijks leven zijn maar ook een liefdevolle portretserie waarbij het naast foto’s maken met name draait om een fijn moment samen, herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen maken. Met als resultaat foto’s die voor altijd het fijne gevoel dat je tijdens de reportage had zullen terug halen. Maar ook als het moment van afscheid nemen daadwerkelijk is gekomen is een reportage mogelijk.

Uitvaartfotografie_Afscheidsfotografie_Rouwfotografie

      Uitvaartfotografie.

  Als uitvaartfotograaf fotografeer ik alles wat te maken heeft met de uitvaart. Dat kan zijn een opbaring, het samenzijn van de familie, het rouwbezoek en de uitdraging, inclusief de dienst en de begrafenis of crematie. Vaak in combinatie met het samenzijn van de gasten, daarna. Want pas dan zie je de ontlading van de moeilijke tijd ervoor. Er wordt weer gelachen, herinneringen worden opgehaald en er worden afspraken gemaakt. Je zou bijna spreken van een reünie als de aanleiding niet zo verdrietig was.
  Ik maak een reportage van de uitvaart en zoek daarbij vooral naar de momenten die gevuld zijn met liefde, een troostende schouder, een liefdevolle blik en alle details waar je met zoveel liefde aandacht aan hebt besteed. Een uitvaartreportage kan naast de dienst ook bestaan uit alle momenten daar om heen, denk daarbij aan het sluiten van de kist, de dienst, de condoleance of later de asverstrooiing of het bijzetten van een steen op het graf.
  Tijdens een afscheidsreportage staat respect altijd voorop. Ik kan mij goed inleven in het gevoel van een ander en weet, uit eigen ervaring, hoe het is om een dierbare te verliezen. Dit sterkt mij in mijn streven om anderen de mogelijkheid te bieden terug te kunnen kijken op een afscheid aan de hand van professionele foto’s. Zo hoop ik nabestaanden steun en troost te kunnen bieden.

      Wat mag u verwachten?

  Professionele fotografie door een gediplomeerd vakfotograaf.
  Mijn werkwijze is tactvol, rustig en persoonlijk. Bij de aanvang van het contact inventariseren we met elkaar zorgvuldig uw wensen. Dat zijn allereerst de momenten die u graag in beeld gebracht wilt hebben zoals bijvoorbeeld het sluiten en het uitdragen van de kist, de condoleance of wake, de uitvaart zelf en eventueel het samenzijn daarna.
  Ten tweede ook de aanwezigen. Mogelijk zijn er mensen die niet op de foto willen of zijn er die extra belangrijk voor u zijn om vast te leggen.
  U hoeft niet bang te zijn voor een in de weg lopende en opvallende fotograaf. Ik werk heel geruisloos en amper zichtbaar. Om uw wensen te begrijpen heb ik aan een half woord genoeg en ik begrijp verdriet van binnenuit. Ik ren niet achter de tranen aan, maar zal heel integer en subtiel uw dierbare momenten fotograferen.
  Géén verborgen kosten achteraf. U ontvangt alle (bewerkte) foto’s in hoge resolutie, zonder watermerk, per Wetransfer.

  1. In een persoonlijk gesprek met u of via uw uitvaartondernemer, waarbij uw wensen altijd centraal staan, geeft u aan wat er wel of niet mag worden gefotografeerd. Alles is bespreekbaar, zoals een combinatie van de afscheidsdienst, de condoleance en de koffietafel, alsook de opbaring, het sluiten van de kist of het verstrooien van de as.
  1. Heeft u vragen of speciale wensen? Neem dan gerust contact met mij op, ik help u graag.

 • zee_sea_kust_coast_strand_beach_vrij werk_Fred de Krom Fotografie en beeldbewerking

        Een beveiligde pagina voor elke klant.

   Elke klant krijgt na de fotoreportage een eigen, met code beveiligde pagina. Hierdoor kunt u snel de foto’s zien en desgewenst aan vrienden en familie laten zien. Deze fotopagina blijft 2 maanden online.

        Tarieven voor afscheidsfotografie.

   Om een fotoreportage van een uitvaart, begrafenis of crematie voor iedereen mogelijk te maken hanteer ik een lage prijs.
   Voor elk afscheid zijn er verschillende wensen en budgetten. Daarom heeft Fred de Krom Fotografie en Beeldbewerking de tarieven zo gemaakt dat er voor iedereen een oplossing is. Als uitgangspunt heb ik verschillende pakketten samengesteld. Echter, elke uitvaart is uniek en dus maatwerk. De hieronder genoemde mogelijkheden kunnen altijd worden aangepast aan uw wensen.
  Een laatste familie fotoserie thuis, verpleegtehuis of hospice.
  Ongeveer 1 uur fotografie (en de benodigde nabewerkingstijd).
  Fotografie op 1 locatie.
  Ongeveer 20 nabewerkte foto’s in hoge resolutie. Verzending via WeTransfer.
  Persoonlijke, beveiligde fotopagina.
  € 139,-
  Tot 2 uur fotografie (en de benodigde nabewerkingstijd).
  Fotografie op 1 locatie op 1 dag.
  Ongeveer 50 nabewerkte foto’s in hoge resolutie. Verzending via WeTransfer.
  Fotografie van alleen de ceremonie in de aula of locatie (o.a. sprekers, bloemen en details).
  Een fotoboek  (+/- 24 pagina’s, 20×20 cm).
  Persoonlijke, beveiligde fotopagina.
  € 299,-
  Tot 3 uur fotografie (en de benodigde nabewerkingstijd).
  Fotografie op 1 locatie op 1 dag.
  Ongeveer 80 nabewerkte foto’s in hoge resolutie. Verzending via WeTransfer.
  Aankomst van familie, overledene, rouwauto’s, genodigden.
  Fotografie van de voorbereidingen van de ceremonie.
  Fotografie van de ceremonie in de aula of locatie (o.a. sprekers, bloemen en details).
  Route naar het graf of crematorium en laatste handelingen aldaar.
  Een fotoboek (+/- 40 pagina’s, 20×30 cm.).
  Persoonlijke, beveiligde fotopagina.
  € 499,-
  Tot 5 uur fotografie (en de benodigde nabewerkingstijd).
  Fotografie op meerdere locaties verdeeld over 1 dag of meer.
  Ongeveer 125 nabewerkte foto’s in hoge resolutie. Verzending via WeTransfer.
  Fotografie thuis en/of afscheidshuis, aula, begraafplaats, crematorium.
  Aankomst van familie, overledene, rouwauto’s, genodigden.
  Fotografie van de voorbereidingen van de ceremonie.
  Fotografie van de ceremonie in de aula of locatie (o.a. sprekers, bloemen en details).
  Route naar het graf of crematorium en laatste handelingen aldaar.
  Een fotoboek (+/- 70 pagina’s , 28×28 cm).
  Persoonlijke, beveiligde fotopagina.
  € 630,-
  Tot 7 uur fotografie (en de benodigde nabewerkingstijd).
  Fotografie op meerdere locaties verdeeld over 1 dag of meer.
  Ongeveer 150 nabewerkte foto’s in hoge resolutie. Verzending via WeTransfer.
  Fotografie thuis en/of afscheidshuis, aula, begraafplaats, crematorium.
  Aankomst van familie, overledene, rouwauto’s, genodigden.
  Fotografie van de voorbereidingen van de ceremonie.
  Fotografie van de ceremonie in de aula of locatie (o.a. sprekers, bloemen en details).
  Route naar het graf of crematorium en laatste handelingen aldaar.
  Een fotoboek (+/- 70 pagina’s , 28×28 cm).
  Persoonlijke, beveiligde fotopagina.
  € 850,-
  Zeer geschikt indien condoleance op ander moment dan de uitvaart plaatsvindt.
  Mini-albums
  Een praktische en elegante manier om foto´s te presenteren. Dankzij de speciale vouwtechniek, kunnen de mini-albums gemakkelijk worden opgevouwen en meegenomen.
  De mooiste herinneringen van een afscheid vinden een plekje op dit prachtige album. Natuurlijk kan ik deze albums ook van tekst voorzien.
  De mini-albums zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:
  7 x 9 (12 foto’s)
  7 x 9 (16 foto’s)
  9 x 9 (10 foto’s)
  9 x 9 (14 foto’s)
  9 x 11 (10 foto’s)
  10 x 15 (12 foto’s)
  13 x 18 (8 foto’s)
  15 x 10 (8 foto’s)
  Prijzen zijn op aanvraag (prijsindicatie; € 17,50) en afhankelijk van de grootte, het aantal foto’s en het aantal identieke mini-albums.
  mini-album_fred-de-krom-fotografie
   Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief reistijd/brandstofkosten € 0,73 per gereden km (inclusief btw) vanaf Waalre (mijn huisadres). Het tarief is inclusief selectie en “standaard” professionele nabewerking van de door mij geselecteerde beelden. Deze beelden zijn beoordeeld en gecorrigeerd voor o.a. uitsnede, kleurechtheid, scherpte en uitstraling. De beelden zijn gelijk te gebruiken. Er worden geen onbewerkte beelden geleverd.

        Uitvaartfotografie en verzekering.

   In sommige gevallen vergoed de verzekering de kosten (of een gedeelte) van de uitvaartfotografie (bron: www.uitvaartverzekering.nl):

  keuzevrijheid-uitvaartfotografie

        Zijn er nog vragen?

   Aarzel dan niet en stel deze via het contactformulier. Liever bellen? Ik ben bereikbaar bereiken via het telefoonnummer 06 189 861 99.

  1
  Hallo, hoe kan ik je helpen?
  Powered by
  error: Copyright Fred de Krom Fotografie & Beeldbewerking.